Facebook hesabınızı silmek için birçok nedeniniz olabilir ve bu durumda hesabınıza hiçbir şekilde ulaşılmasını istemiyorsanız, ‘’Hesabı dondurma’’ işlemi yerine kalıcı olarak Facebook hesabınızı silme işlemini uygulayabilirsiniz. Tabii bu durumda hesabınız bir daha açılmayacağı için hesabınızla birlikte üye olduğunuz sayfalar hatta yöneticisi olduğunuz gruplarınızda silinecektir. Ayrıca unutmamanız gereken bir hususta kapatılan hiçbir hesap kesinlikle tekrar açılamamaktadır. Tüm bunlara rağmen ben hala Facebook hesabımı kalıcı olarak silmek istiyorum diyorsanız, 14 günlük bekleme sürenizin olduğunu bilmeniz gerekmektedir ve ayrıca durum güncellemelerinden fotoğraflara kadar tüm verilerin silinme işlemi de 90 gün gibi bir süre almaktadır.

Facebook Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Facebook hesabınızı silme işlemine başlamadan aşağıdaki adrese giriş yapılarak öncelikle kullanılan uygulamaların silinmesi sonucu aktifliğin sona erdirilmesi gerekmektedir.

  • https://www.facebook.com/settings?tab=applications

Uygulama ayarlarına giriş yapmanız ile birlikte uygulamaların yanında bulunan ‘’X’’ işaretini tıklayarak uygulamaları tek tek siliyorsunuz. Şayet bu işlemi yapmazsanız hesap silme işleminiz gerçekleşmemektedir.

Uygulamaları sildiğinizden emin olduktan sonra aşağıda belirtilen adrese giriş yaparak ‘’Hesabımı Sil’’ butonunu tıklamanız sonucunda pop-up sayfası açılacak ve mevcut şifrenizi ve verilen kodu girmeniz istenecektir.

  • Silme linki: https://www.facebook.com/help/delete_account

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra 2 hafta süre ile hesabınıza giriş yapmamanız ve hesabınızı aktif hale getirmemeniz gerekmektedir. Yoksa Facebook hesap silme işleminiz iptal edilecek ve aynı işlemleri yeniden yapmak zorunda kalacaksınız.

YORUM YOK

CEVAP VER