Google, Google Fotoğraflar‘a en değerli anılarınızı kimlerin görebileceğini kontrol etmenizi sağlayan yeni bir güncelleme getiriyor. Artık birine Google Fotoğraflar Albümü göndermek istediğinizde, uygulama belirli bir kişiyi veya bir grup kişiyi Google hesapları üzerinden fotoğraflarınıza ve videolarınıza bakmak için davet etmenize imkan verecek.

Yeni güncellemede birine davetiye gönderdikten sonra Google, kişiye bir e-posta ve uygulama içi bildirim yoluyla bilgi verecek. Bu kişiler uygulamanın ana arayüzünün altındaki “Paylaşım” sekmesini kullanarak gönderdiğiniz albümü görebilecekler. Daha sonra albümü birbirinizle konuşabileceğiniz bir yer olarak da kullanabileceksiniz.

Fotoğraflarınızı Google hesabı olmayan kişilere göndermek istediğinizde ise bir bağlantı kullanarak onlarla albüm paylaşma seçeneğiniz olacak. Bağlantı paylaşımını dilediğiniz gibi etkinleştirebilecek veya devre dışı bırakabileceksiniz. Ayrıca Google, size albümünüze başkalarının içerik ekleyip katkıda bulunup bulunamayacağına karar verme seçeneği de sunacak. Fakat birini bir albümden kaldırdığınızda, ekledikleri fotoğraf ve videolar da kaybolacak.

Bu işlevsellik, insanların arkadaşlarına ve ailelerine fotoğraflar veya videolar göndermelerine ve onların bu resimler hakkında sohbet edecekleri bir yere sahip olmalarına imkan tanıyor. Ayrıca bu değişiklik sayesinde albümlerinizi kimlerin gördüğü üzerinde daha açık bir kontrole sahip olacaksınız.

Daha önce olduğu gibi Google, yeni işlevin zaten kullandığınız sohbet uygulamalarının yerini almak üzere tasarlanmadığını söyledi. Bu özelliğin anılarınızı Google Fotoğraflar‘da arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşmayı geliştireceğini umuyor. Şirket, önümüzdeki hafta tüm kullanıcıların doğrudan albüm paylaşımını kullanabileceğini duyurdu.

YORUM YOK

CEVAP VER